Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Våra Elavtal


 

Nyhet! Välj Förnybart eller Fossilfritt

Hos Värnamo Eenrgi kan du välja om du vill ha Fossilfri eller Förnybar el när du tecknar nytt elavtal, båda är klimatsmarta & hållbara alternativ.

Förnybar el – produceras med vind-, vatten-, sol- och/eller biokraft.
Fossilfri el – produceras med vind-, vatten-, sol-, biokraft och/eller kärnkraft.

Rörligt timpris

Ditt pris ändras varje timme.
Lägsta och högsta timpris i Juni:

Visa elpris Läs mer

Rörligt månadspris

Du får ett nytt pris varje månad.
Månadssnitt för Juni:

Visa elpris Läs mer

Fast pris 1 år

Bundet pris i 12 månader.

Visa elpris Läs mer

Anvisningspris

Tillsvidarepris from 1 juli 2023

Visa elpris Läs mer

Om våra elhandelspriser


Elpriserna varierar på olika adresser. För att se vad som gäller på just din adress behöver du om du är befintlig kund först logga in.

Är du ny kund behöver du ange din adress. Vill du inte ange en speciell adress, så finns det även en separat prisinformationssida som visar generella prislistor för elhandelsavtal i Elområde SE3 och SE4. För information om elhandelspriser i SE1 och SE2 kontakta vår kundservice.

Se våra aktuella rekommendationer

Elpriserna går ständigt upp och ner. Vi följer noggrant läget på elmarknaden och på vår "prisstatistik-infosida" hittar du alltid senaste informationen från oss om aktuellt läge på elmarknaden, såsom prisdiagram, tabeller samt oberoende vekorapporter från t. ex. Energimarknadsinspektionen, med mera. 

Varför ska jag teckna elavtal hos Värnamo Energi?

Det finns flera anledningar till varför det är bra att teckna elavtal hos Värnamo Energi. Framförallt är det tryggt, nära och hållbart! Du kan välja fossilfri eller förnybar el – båda är klimatsmarta alternativ! Vi ger dig alltid snabb och personlig service. Våra erbjudanden är ärliga och vi har bra priser. Vi är ett lokalt bolag som verkar där du bor, våra vinster går tillbaka till hemkommunen och vi stöttar det lokala föreningslivet. Hos oss får du mer än bara el! 

Så går elpriset just nu

Länkar till prishistorik, ny statistik, Norpools spotpriser mm

Så går det till om du vill välja elmix

Nyhet! Hos Värnamo Energi kan du välja elmix - Fossilfri el eller Förnybar el - båda är klimatsmarta alternativ.
Läs mer om vår elmix och skillnaden mellan förnybart och fossilfritt på en separat infosida. Länk: Vår klimatsmarta el

 • Kul att du vill bli elkund hos oss!

  När man nytecknar ett elavtal hos oss via hemsidan - så kan man enkelt välja Fossilfri eller Förnybar el med en knapptryckning.

  Du befinner dig just nu på vår teckna elavtalssida.
  Scrolla upp och välj först vilken sorts elavtal du är intresserad av ovan (vintersäkring, fastpris, månadsrörligt eller timpris).

  Därefter  i steg 2 i beställningsflödet kommer du kunna välja önskad elmix - fossilfri eller förnybar el.


  Länk: Här tecknar du elavtal online

  Länk: Infosida läs mer info om våra olika elavtal

  Länk: Läs mer om vår klimatsmarta elmix

 • Har du ett pågående fastprisavtal hos oss som är tecknat före oktober 2023, så har du förnybar el i din elmix. Du behöver du vänta tills det fasta avtalet löper ut innan du kan byta mellan förnybar eller fossilfri el.

  I god tid innan ditt befintliga fasta elavtal löper ut får du ett meddelande från oss att det är dags att teckna nytt avtal. Efter att du fått det meddelande kan du gå in på MIna sidor och välja ett nytt avtal och i samband med det välja om din elmix fortsättningsvis ska vara fossilfri eller förnybar. 

  Vill du redan nu veta när ditt fasta elavtal upphör, kan du gå in på MIna sidor under fliken Avtal. Där ser du all info om ditt pågånde fastprisavtal. På Mina sidor ser du även om du har förnybar eller fossilfri el i ditt elavtal.


  Länk: Logga in på Mina sidor

  Länk: Läs mer allmän info om fastprisavtal

 • Om du tecknat Vintersäkring före oktober 2023, så har du Förnybar el i din elmix. Du kan inte ändra elmix under de fem inledande vintermånaderna med fastprisavtal. Om du har Förnybar el i den fasta delen av Vintersäkringen kommer även det rörliga elavtalet som börjar gälla efter 1 april 2024 betså av förnybar el.

  Har du tecknat Vintersäkring efter 24 oktober 2023, har du kunnat välja om elen skulle vara Fossilfri eller Förnybar. 

  Den elmix som är vald för den fasta delen kommer per automatik även gälla för den rörliga delen som träder i kraft 1 april. 

  Vill du ändra elmix mellan förnybart eller fossilfritt på det rörliga månadsprisavtalet som kommer gälla från 1 april, så kan du ändra detta själv på Mina sidor så snart det fasta femmånadersavtalet har löpt ut.

  På MIna sidor under fliken Avtal ser du om du har fossilfri eller förnybar el i ditt elavtal.


  Länk: Logga in på Mina sidor

  Länk: Läs mer allmän info om Vintersäkring

 • Om du har vindandelar i Vallerstad Vind och nytecknar ett fast kompletterings-elavtal, kan du välja om elen i det fasta kompletteringselavtalet ska vara förnybar eller fossilfri – båda är klimatsmarta alternativ!

  Har du Vindandelar och ett pågående fastprisavtal hos oss, behöver du vänta tills det fasta avtalet löper ut innan du kan byta mellan förnybar eller fossilfri el på den el du köper till för att komplettera din vind-el.

  I god tid innan ditt befintliga fasta kompletterings-elavtal löper ut, får du ett meddelande från oss att det är dags att teckna nytt avtal. Efter att du fått det meddelandet, kan du gå in på MIna sidor och välja ett nytt avtal - och i samband med det välja om din elmix i kompletterings-elavtalet fortsättningsvis ska vara fossilfri eller förnybar.

  Vill du redan nu veta när ditt fasta kompletterings-elavtal upphör, kan du gå in på MIna sidor under fliken Avtal. Där ser du all info om ditt pågånde fastprisavtal samt ser även info om ditt vindandelsavtal. På Mina sidor ser du även om din kompletteringsel är förnybar eller fossilfri.


  Länk: Logga in på Mina sidor

  Länk: Läs mer om vindandelar + fastprisavtal

 • Om du har vindandelar i Vallerstad Vind och nytecknar ett månadsrörligt kompletterings-elavtal, kan du välja om elen i det rörliga kompletterings-elavtalet ska vara förnybar eller fossilfri – båda är klimatsmarta alternativ!

  Har du Vindandelar och ett pågående månadsrörligt kompletterings-elavtal kan du själv byta elmix på kompletteringselen på MIna sidor under fliken Avtal. På Mina sidor ser du om du har förnybar eller fossilfri el i ditt kompletterings-elavtal.


  Länk: Logga in på Mina sidor

  Länk: Läs mer om vindandelar + fastprisavtal

 • Om du har vindandelar i Vallerstad Vind och nytecknar ett timpriskompletterings-elavtal, kan du välja om elen i timpriskompletterings-elavtalet ska vara förnybar eller fossilfri – båda är klimatsmarta alternativ!

  Har du Vindandelar och ett pågående timpriskompletterings-elavtal, och vill byta mellan förnybar eller fossilfri el, så kontaktar du vår kundservice per mejl, så hjälper vi dig att ändra till den sorts el du föredrar avseende din kompletteringsel.

  På Mina sidor ser du om du har förnybar eller fossilfri el i ditt kompletterings-elavtal.


  Länk: kund@varnamoenergi.se

  Länk: Läs mer allmän info om rörligt timpris

  Länk: Logga in på Mina sidor

  Länk: Läs mer om vindandelar + timprisavtal