Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Du är här:  Info om vårt Bredband <> Bredband support <> Kom-igång med Bredband

 

Kom-igång med Bredband


Så kommer du igång med ditt Bredband från Värnamo Energi.
Praktiska råd hur du ansluter, vad du ska tänka på när du köper router och hur du surfar snabbt och säkert.

Anslut bredband

Här får du reda på hur du ska koppla samt säkerställer att du har rätt utrustning.

Dator och nätverkskabel köper du själv. Vill du ansluta flera datorer eller ansluta trådlöst behöver du köpa en router. Router ingår ej. 

Surfa med Router

Du bör köpa en router eftersom den möjliggör att du kan ansluta fler enheter och även kan ansluta trådlöst. En rätt installerad router skyddar även ditt nätverk mot intrång. Det är viktigt att du inte använder en gammal router med dålig prestanda.

Investera i en ny, bra router. Tänk även på var du placerar routern så att du får bästa möjliga internetuppkoppling i hela huset. Läs goda råd om router på separat sida.

Surfa snabbare

Du surfar alltid snabbast med kabel! Så fort du surfar trådlöst försämras internetuppkopplingen. Men för att erhålla bästa möjliga trådlösa surfhastighet har vi laddat en sida med 10 tips som snabbar upp ditt bredband! 

Surfa säkrare

Låt inte din dörr mot internet stå öppen! De flesta är överens om att det är en självklarhet att låsa bostadens ytterdörr för att skydda hemmet från inkräktare. Men inte lika många är medvetna om att de även borde skydda sin router och även alla övriga uppkopplade prylar därhemma.

Datakonverter i Villa

För att ansluta till Värnamo Energis Bredband i Villa behöver du ha en Datakonverter. Datakonverter ingår i fiberanslutningsavgiften. Datakonvertern har olika utseende beroende på vilket år din villa anslöts till fibernätet. 

Bygga kabelbundet Datanätverk?

Om du vill ansluta flera enheter kabelbudet än din Router klarar av, behöver du köpa switch eller patchpanel. Detta köper du själv. Kontrollera att all utrustning du köper är av bästa prestanda och klarar 1 Gbps. Värnamo Energi ger ej personlig support angående byggnation av interna datanätverk i privatbostäder. Om du vill bygga ditt datanätverk själv bör du börja med att läsa på. Det finns ofta bra tips på till exempel datatillbehör-leverantörernas hemsidor eller på andra data sidor på internet. 

Beställa Bredband

Kontakta Kundtjänst

Supportärende