Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Du är här:  Info om vårt Bredband <> Läs om vårt Bredband <> Om kollektivt Bredband

 

Om Kollektivt Bredband


Kollektivt bredband finns i hyresfastigheter där hyresvärden avtalat med Värnamo Energi att varje lägenhet ska ha tillgång till bredband med en viss bestämd ”Grundhastighet”.

Använda kollektivt bredband

Om du bor i en lägenhet där det finns ”Kollektivt bredband” kan du när som helst ansluta till internet via bredbandsuttaget i din lägenhet och surfa med husets grundhastighet. Grundhastigheten i kollektiva fastigheter varierar beroende på vad hyresvärden avtalat med Värnamo Energi. Kostnaden för din grundhastighet regleras av din hyresvärd. Vill du köpa till högre hastighet får du en faktura från Värnamo Energi. Du ser husets grundhastighet om du anger din lägenhets adress på sidan Beställ Bredband 

Vad kostar det att höja hastighet i kollektiv lägenhet?

Du kan köpa till högre hastighet i en lägenhet med kollektivt bredband. Det kostar 100 kr/mån att höja hastigheten en nivå, 200 kr att höja hastigheten två nivåer och 300 kr/mån att höja hastigheten tre nivåer, osv. Hur många nivåer du kan höja beror på vilken grundhastighet som finns i ditt hyreshus. Om din lägenhet har kollektivt bredband kan du se vilken hastighet som ingår i huset och vad det kostar att höja, på sidan Beställ Bredband.

Villkor Kollektivt Bredband

Router ingår ej.
Hyresvärden tar betalt för ”grundhastigheten” och Värnamo Energi tar betalt för eventuell hastighetshöjning.

Om du väljer att höja hastigheten får du ett eget avtal, ett ”hastighetsökningsavtal” hos Värnamo Energi. Uppsägningstiden för detta avtal är 1 kalendermånad. Så länge du har ett pågående hastighetsökningsavtal kan du växla mellan de valbara ”höjningsnivåerna” en gång per dag. OBS! Om du vill ”backa” tillbaka att grundhastigheten måste du avsluta hastighetsökningsavtalet.

Exempel: Om du i ett hus med grundhastighet 10 Mbps, och beställer ett ”hastighetsökningsavtal”, så kan du välja att ändra hastighet bland följande valbara ”höjningshastigheter”: 100 Mbps, 250 Mbps, 500 Mbps eller 1 Gbps. Du kan byta hastighet så ofta som en gång per dag. Skulle du vilja backa tillbaka till husets grundhastighet, som i detta exempel var 10 Mbps, så avslutar du helt enkelt ”hastighetsökningsavtalet” på Mina sidor. Observera att det är 1 kalendermånads uppsägningstid på ”hastighetsökningsavtalet”. 

Syntolkning: Ikon beställ bredband

Kollektivt bredband

På beställningssidan ser du om kollektiv hastighet ingår i din lägenhet samt ser vad en höjning skulle kosta.

Kundtjänstärende

Har du frågor om fakturan eller vill kontakta oss angående funderingar kring kollektivt bredband?

Support Bredband

Tips så kommer du igång med ditt bredband, så mäter du din hastighet, felsökning, felanmälan osv.