Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

TV-tjänst från Värnamo Energi


Vi erbjuder TV-tjänster som distribueras via vårt fibernät i Värnamo kommun.
Med fiber-TV får du en prisvärd och flexibel TV-lösning.


Hurra, nu har vår nya streaming-app kommit!

Läs här hur du kommer igång med att streama kanaler

Hur skaffar jag fiber-TV?

För att starta ett TV-abonnemang måste bostaden vara ansluten till Värnamo Energis fibernät. På sidan Beställ TV-tjänster kan du enkelt kolla om vi kan leverera TV-utbud till din adress. 

Hur får jag igång TV-signalen?

I en TV-ansluten lägenhet eller TV-förening kan du komma igång och börja se vår TV direkt.

Bor du i villa beställer du ett bas-abonnemang och väntar tills du fått ett bekräftat datum på när TV-tjänsten startar.

Oavsett var du bor, så är det enkelt att komma igång och se vår TV-tjänst. Se mer på separat infosida. 

Hur mycket kostar en TV-anslutning?

Bor du i lägenhet eller är medlem i en TV-förening, så betalar du ingen anslutningsavgift själv. Din hyresvärd eller din TV-förening bestämmer om huset/husen ska anslutas till TV-tjänst. Det är i så fall hyresvärden/din TV-förening som står för anslutningsavgiften. Anslutningsavgiften för hyresvärdar och TV-föreningar varierar. Begär offert! 

Bor du i villa så kostar det inget extra att ansluta till TV-nätet, men däremot så behöver huset vara anslutet till vårt fibernät. Under bredbandsmenyn kan du läsa om fiberanslutning. På sidan om TV-anslutning kan du se hur du tar emot fiber-TV-signal i ditt hus.


Länk: Läs om fiberanslutning
Länk: Läs om TV-anslutning

Vad kostar olika kanalpaket och programkort?

Pris och valbara abonnemang varierar på olika adresser. Vill du se vad som gäller på just din adress behöver du logga in om du är befintlig kund eller gå till sidan Beställ TV-tjänst om du är ny kund. 

Vilka kanaler finns att välja på?

Du kan välja bland flera hundra TV-kanaler, men utgår från Bas-paketet som är obligatoriskt och utgör basen i TV-tjänsten. Därefter kan du lägga till fler kanaler efter ditt personliga tycke och smak.

Vi erbjuder det bästa kanalutbudet från Viasat, C More, Discovery Networks, TV4-gruppen, Disney, mfl. I vissa kanalpaket ingår även playtjänst som gör att du kan streama kanalutbudet.

Streama kanaler - playtjänst ingår!

Om du har tillgång till Grundpaketet (antingen ett eget villa-abonnemang eller via din hyresvärd) samt att du har ett programkort, så kan du streama kanaler i FinnvedeMedia-appen. Om du abonnerar på C Mores kanalpaket kan du streama i C More's app. Om du abonnerar på V Sport, V Premium eller V Film-paketen kan du streama i Viaplay-appen. I apparna ser du de kanaler som ingår i dina kanalpaket. I C More's och Viaplay-appen kan du registrera upp till 5 enheter och streama till två enheter åt gången. Enheten (datorn, surfplattan, smart telefonen) måste vara ansluten till internet (internetuppkoppling ombesörjer du själv, ingår ej). I FinnvedenMedia-appen kan du registrera 10 enheter och streama till två samtidigt. Se separat instruktion hur du kommer igång.

Lägg till kanaler när du vill!

Hos Värnamo Energi har du under pågående abonnemang rätt att lägga till fler kanaler när du vill. Behöver du lite extra TV-underhållning aktiverar du enkelt fler kanaler. För att lägga till fler kanaler krävs programkort och mottagningsutrustning. 

Är det slutspel? Aktivera kanalpaketet som visar upploppet i din favoritsport! Är det regnigt på semestern? Har du långledigt vid jul? Har du blivit liggande i influensa eller ryggskott? Då kanske du vill aktivera extra mycket dokumentärer, film eller musikunderhållning. Ska du vara barnvakt? Aktivera Disney & Barnpaketet! 

Ta bort extrakanaler periodvis!

Grundpaketet är obligatoriskt och kan inte tas bort (om Grundpaketet tas bort avslutas TV-tjänsten helt). För att kunna lägga till extrakanaler behövs programkort och utrustning. Så länge du har ett aktivt abonnemang på programkort kan du både lägga till och ta bort extrakanaler. De flesta extrakanalerna har endast 1 kalendermånads bindningstid (undantaget V Sport, V Premium samt V Film & Series som har 12 kalendermånaders bindningstid). På mina sidor kan du enkelt avsluta kanaler du inte längre vill ha kvar.

Måste man välja Värnamo Energi?

Om du som privatperson anslutit din fastighet till Värnamo Energis fibernät, eller om du bor i en lägenhet där fastighetsvärden beslutat att husets lägenheter ska ha tillgång till Värnamo Energis Grundpaket, då kan du beställa kanaler från Värnamo Energi.

Som privatperson kan du inte välja att en annan TV-leverantör ska leverera kanaler via Värnamo Energis fibernät. 

14.000 hushåll har TV via Finnveden Media och Värnamo Energi

Värnamo Energi säljer, debiterar och distribuerar TV-tjänster på uppdrag av Finnveden Media. Finnveden Media är en del av ett samarbete som syftar till att erhålla högklassigt utbud och konkurrenskraftiga villkor som är TV-kunderna till gagn. Finnveden Medias TV-tjänst växer och idag levereras TV-utbud till ca 14.000 hushåll.

TV Driftinformation

Finnveden Media tillhandahåller via Värnamo Energi moderna TV- och datanät, byggda för att kunna distribuera hög bild- och ljudkvalitet och för att klara olika typer av yttre driftsstörningar. Även om vi alltid gör vårt yttersta för att upprätthålla högsta leveranssäkerhet, så kan det oförutsedda hända. Skulle en störning inträffa så hittar du alltid vår senaste driftinformation på vår hemsida.

Hjälp & Support

Om din bostad är ansluten till Värnamo Energis TV-nät och du har ett TV-abonnemang hos oss, kan du enkelt komma igång och se på vår fiber-TV. På TV-supportsidan hittar du små korta instruktionsfilmer och länkar till sidor med praktiska installationstips och goda råd hur du ansluter till TV-nätet, gör kanalsökning, mm.