Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
07 mars 2024

Aktuellt elläge 7 Mars 2024

Aktuellt elprisläge 6 april 

Den meteorologiska våren gjorde intåg i hela Götaland i februari, men under mars förekom omväxlande väder. Efter påskhelgen sjönk temperaturerna i hela landet, vilket i kombination med mindre vindkraft medförde att mars-priset steg något jämfört med prisraset i februari.

Mer detaljerat om elläget

Elläget just nu i skrivande stund, 6:e april är på kort sikt något osäkert. Mars månadspris gick svagt uppåt jämfört med februaripriset. Men som alltid är vädret ombytligt under april. Våren kan göra ett snabbt intåg, och då sjunker elpriset igen. Snart väntas även vårfloden komma i gång, vilket fyller på vattenkraftens magasin. Förra året skedde detta i mitten av april, men det är fortfarande osäkert när årets vårflod kommer i gång.

Just nu är tillgängligheten i kärnkraften i Norden 87 procent av installerad effekt och kärnkraftverket Olkiluoto 3 i Finland avslutar sin årliga revision med service och underhåll den 20 april. I Sverige inleds revisionen av Oskarshamn 3 den 6 april.

Så ser du din egen förbrukning på vår hemsida

Logga först in på hemsidan, välj sedan Mina sidor och menyn Förbrukning. Välj själv om du vill se förbrukning per dag eller månad eller år. Är du kund med timprisavtal så kan du även se din förbrukning på timnivå.