Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
14 december 2023

ARKIVERAT - Årets julgåva...

På det globala planet...

...samarbetar vi med GiveWatts som ger Afrikas barn tillgång till ren elektricitet och en väg ut ur fattigdom. 

1,3 miljarder människor världen över saknar elektricitet. Nära 80% av södra Afrikas befolkning är beroende av fotogen, träkol och ved för ljus, värme och matlagning. En stor del av hushållens tid och resurser går åt för att samla ved och för att köpa kol och fotogen. Hjälporganisationen Give Watts arbetar för att bryta denna energi-fattigdom genom att skänka solcellslampor. Dessa lampor gör det möjligt för ungdomarna att studera och bryta fattigdomsmönstret.

Att skänka solcellslampor är ett sätt att hjälpa människor i u-länder till en dräglig tillvaro och samtidigt sänka världens koldioxidutsläpp. De solcellsdrivna lamporna ersätter de fotogenlampor som annars förekommer i byarna. Varje solcellslampa ”tar bort” 200 kg koldioxidutsläpp som annars hade släppts ut via en fotogenlampa.

På det lokala planet...

...stöttar vi organisationen Hjärta för barn som sprider ljus och värme till ungdomar som har det svårt, i vår egen hemkommun. 

Hjärta för barn erbjuder en trygg mötesplats där barn och ungdomar kan träffas, få en pratstund, äta mat tillsammans, göra olika aktiviteter och utflykter eller bara umgås. Om man har det jobbigt med sig själv, eller om någon i familjen har problem med alkohol, droger eller ohälsa, är det skönt att få träffa andra, att få veta att man inte är ensam. 

Hjärta för barn gör julen ljusare för många barn och ungdomar som behöver ljus och stöd i stunder när det känns mörkt och ensamt. Som kund hos Värnamo Energi är du indirekt med och stödjer dem genom att du är med på vår gåva. Vill du skänka en extra slant till Hjärta för barn kandu läsa mer på deras hemsida https://helamanniskan.se/varnamo