Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
14 april 2022

Info kring Elpriskompensation dec 2021, jan+feb 2022

Värnamo Elnät kommer hantera din elpriskompensation redan på majfakturan. Läs mer...
Bild från Regeringens presskonferens om elpriskompensationen

Så hanterar Värnamo Elnät elpriskompensationen


 

"Elnätsbolagen har hela året på sig att hantera regeringens utlovade elpriskompensation, men Värnamo Elnät kommer börja hantera det redan på din majfaktura"

 

Du som kund behöver inte ansöka om kompensation då den kommer ske automatiskt om du är berörd. Är du elnätskund hos Värnamo Elnät, kommer du få en kreditering på din elnätsfaktura med början från och med maj månads faktura. Om din kompensation är större än fakturabeloppet, kommer överskjutande belopp att dras från efterföljande fakturor tills hela kompensationen erhållits.  


 

Info om regeringens elpriskompensation

Riksdagen beslutade den 24 februari att ge en elpriskompensation till hushåll som haft höga elpriser under perioden december till februari. Elpriskompensationen gäller för de tre vintermånaderna december 2021, samt januari och februari 2022 och baseras på hur stor elanvändning hushållet haft varje månad. Kompensationen kommer betalas ut efter en ersättningstrappa till kunder med en elanvändning från 700 kWh – 2 000 kWh per månad. Regeringen har utsett elnätsbolagen som ansvariga för att hantera och administrera elpriskompensationen. 

Frågor kring elpriskompensationens utformning hänvisar vi till regeringens hemsida: Frågor och svar elpriskompensation - Regeringen.se

Förslag på ytterligare stöd är under remiss

Den 14 mars presenterade Regeringen ett förslag på ytterligare stöd som gäller för mars 2022. Ersättningen för mars har en annan ersättningstrappa, och det finns än så länge ingen tidplan för beslut i Riksdagen och när ersättningen för mars kan betalas ut. Värnamo Elnät kommer informera mer om regeringen tar ett beslut om ytterligare stöd. Tills vidare hänvisar vi till Regeringens information om förslaget på ytterligare stöd samt vilka som kan beröras av detta.