Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
16 januari 2024

Vi samverkar på många sätt...

UTDRAG UR LEDAREN KUNDTIDNING NR 4 2023


Vi är med och samverkar på många sätt för att bidra till ett tryggt & hållbart samhälle! 


Att summera ett år är ett bra tillfälle att reflektera över både stort och smått och ofta slås man av hur mycket som händer på ett år. I Värnamo kommun händer det mycket. Privata och kommunala aktörer bygger nytt och bygger om och i nästan alla projekt blir vi involverade. Vi lägger vikt vid att våra lösningar ska vara hållbara och ge värde till kunden. 

 

Våra elnätskunder har under året fått en ny elmätare, vi har bytt ca 11.000 stycken under 2023. Den nya mätaren har teknik som är anpassad till nya lagkrav och är en pusselbit i det nya energilandskap som växer fram.  Inom fjärrvärmen ansluter vi nya kunder, både villor, stora fastigheter och industrilokaler och hos befintliga fjärrvärmekunder har våra tekniker genomfört över 800 servicebesök. Inom elnätet har vi fortsatt högt tryck, med många ärenden. Allt ifrån anslutning av nya fastigheter, solceller och laddstolpar, till andra elnätsändringar som ska beräknas och hanteras. Av Värnamo kommun har vi fått uppdrag att sätta ny belysning och gatljus som nu lyser upp i mörkret runt om i kommunen. 

Vi har levererat el, värme, bredband och TV utan några omfattande störningar och avbrott. Visst händer det att det blir störningar, men då har vi alltid personal i beredskap som rycker ut för att du som kund ska påverkas så lite som möjligt. 

Under 2023 har energifrågorna fortsatt ta plats både på den politiska agendan och runt middagsborden. Frågor om klimat och energiomställning, vindkraft och kärnkraft, elpriser och hur oron i omvärlden påverkar oss här i Sverige har diskuterats och debatterats flitigt. Både i arbetslivet och som privatperson är energi och omställningen till ett fossilfritt samhälle något som påverkar alla.  Vi har tillsammans med våra kunder mycket att lära, testa och tänka nytt för att ställa om och hitta hållbara lösningar. Det handlar om micro-produktion, batterier, laddning och smart styrning. Vi laddar oss med ny kunskap och nyfikenhet och ser fram emot nästa år med nya spännande samarbeten. Tillsammans verkar vi för att vår hemregion ska vara en bra plats, som växer och ger oss alla möjligheter till en bra och hållbar framtid.

 

Att i juletid tänka lite extra på att göra klimatsmarta val och ägna en tanke åt någon vän, granne eller okänd som behöver hjälp, stöd eller bara att få bli sedd. Det kan göra julen till något extra både för dig och för världen. 

God Jul och Gott Nytt År
/ Malin Classon