Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
26 januari 2024

Malin Classon slutar som vd för Värnamo Energi

Efter över 8 år i bolaget kommer Malin Classon lämna sitt uppdrag som vd för Värnamo Energi. Styrelsen har påbörjat rekryteringsprocessen och säkerställer en välordnad överlämning till kommande ny vd.


Malin Classon tillträdde som vd för Värnamo Energi-koncernen 2016. Samhällsutvecklingen har under senare år riktat strålkastaren från allmänhetens behov av snabbt bredband och god IT-infrastruktur till frågor som hållbarhet och cirkularitet, samt energipriser och lösningar för hållbar elförsörjning. Under Malins ledning har verksamheten och organisationen utvecklats och drivits i linje för att möta behoven inom dessa områden.

Styrelsens varma tack

– Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till Malin för hennes värdefulla arbete under dessa åtta år i bolaget, säger Gunnar Crona Värnamo Energis styrelseordförande. Under Malins ledning har Värnamo Energi utvecklats och en rad viktiga satsningar har genomförts inom såväl bredbandsutbyggnad, etablering av ny fjärrvärme, egen elproduktion samt stora satsningar på det lokala elnätet - samtidigt som leveranssäkerheten inom de samhällsviktiga verksamheterna el, fjärrvärme och bredand alltjämt legat på topp. Med stort kundfokus har hon drivit på satsningar inom digitalisering, ny teknik, nya tjänster och produkter, vilket lett fram till att Värnamo Enerigi i oberoende kundundersökning hamnat på 10-i topp listan över bästa elbolagen i Sverige. Dessa fina resultat tycker jag talar för sig själv. Vi har varit mycket nöjda med Malins arbete och önskar henne lycka till i hennes kommande utmaningar, säger Gunar Crona.

Åtta fantastiska år!

– Jag har haft åtta fantastiska år på Värnamo Energi och är väldigt imponerad av den enorma bredd och kompetens som finns inom koncernen. Det har varit otroligt roligt och givande att få arbeta mot målet att medverka till att uppfylla Värnamos vision om en mänsklig tillväxtkommun, tillsammans med ägare, kunder och kollegor. Såväl Energibranschen som IT-branschen har idag allas ögon på sig och utvecklingen inom dess olika områden är enorm; detta i kombination med Värnamo Energis stabila ekonomi gör det här till en väl vald tidpunkt för en ny vd att ta vid och fortsätta att driva vidare arbetet framåt, säger Malin Classon, vd Värnamo Energi.