Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
07 maj 2024

Vi hanterar framtidens utmaningar till vardags!

UTDRAG UR LEDAREN KUNDTIDNING NR 1 2024


"I en föränderlig omvärld är det viktigt att ha en solid och trygg grund att stå på"


Pia Odin som under många år tjänstgjort som Värnamo Energis ekonomichef, är för närvarande tillförordnad vd och summerar i vår senaste kundtidning såväl 2023 års bokslut, som satsningar nu och framåt.

 

Vi blickar tillbaka på ett händelserikt 2023 och konstaterar att vi kan göra allt det viktiga i basverksamheten samtidigt som vi möjliggör det helt nya. Viktiga investeringar och nya samarbeten har knutits. 2023 års bokslut är stängt. Trots mycket kraftiga prisökningar på biobränsle står Värnamo Energi på en stabil och trygg ekonomisk grund som ger förutsättningar till fortsatt hållbara investeringar.
 
Tillsammans med kunder och näringsliv utvecklar vi nya tjänster och samarbeten. Under 2024 kommer Värnamo Energi  att investera vidare i elnätet för att bibehålla stabil och säker drift och samtidigt klara fler anslutningar av solceller, batterier och effekt till elbilsladdare. 
 
Efterfrågan på smarta energilösningar har ökat och vi utvecklar nu en app för våra kunder, som ger bättre insyn i  energianvändningen och möjlighet till styrning. Vårt välutbyggda fibernät är en förutsättning för att ny teknik ska kunna kommunicera och fungera.

Inom fjärrvärmen har vi ett nytt energisamarbete där vi tar in spillvärme från ett lokalt tillverkningsföretag. Spillvärmen blir ett hållbart tillskott och komplement till biobränslet i Värnamos fjärrvärmenät. 
 
Vår långsiktiga målsättning är att bidra till hållbar utveckling och fortsatt tillväxt i kommunen. Det vi gör idag lägger grunder för någonting som gör skillnad och skapar värde framöver. Det är värt allt jobb. 


Vi på Värnamo Energi, 
önskar dig en skön sommar

/ Pia Odin t.f. vd