Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
10 oktober 2022

Betalningspåminnelser skickas av Riverty

Riverty är vår samarbetspartner vid betalningspåminnelser


 

Vad händer om jag inte betalar Värnamo Energi fakturan?

Du måste betala din faktura senast på förfallodagen, dvs den dag som angetts som sista betalningsdag på fakturan. Om du inte kan betala, så rekommenderar vi att du omedelbart kontaktar Värnamo Energi för att se om det finns möjlighet att få en avbetalningsplan. (En avbetalningsplan eller ett tillfälligt uppskov kan maximalt beviljas en gång per år, men du måste då kontakta Värnamo Energi snabbt! Ring vår kundtjänst på 0370-69 41 00 för att diskutera eventuellt uppskov. OBS! Om du inte betalar fakturan i tid och inte heller kontaktar oss snabbt, så kommer du få en påminnelsefaktura i pappersform med posten plus att du behöva betala en påminnelseavgift på 60 kr.

 

Vad ska jag göra om jag fått en påminnelsefaktura från Riverty?

Vi samarbetar med företaget Riverty (som tidigare hade namnet Arvato) i ärenden kring betalningspåminnelser. Har du fått en påminnelsefaktura från Riverty så måste du betala den senast på det datum som anges på påminnelsefakturan annars går det vidare till inkasso. Har du frågor om varför du fått en påminnelse eller vill ha en fakturakopia ska du vända dig direkt till Riverty:
telefon 0340-59 61 16 
E-post: energi.se@riverty.com

Om du tror att den ursprungliga Värnamo Energi fakturan redan är betald behöver du kontrollera din betalning. Kolla upp att du verkligen angett rätt summa, att OCR-numret är rätt och att betalningen har gått till rätt kontonummer. Är uppgifterna korrekta och om du kan försäkra att betalning genomförts före eller på ursprungsfakturans förfallodag, så kan du kontakta Riverty. I annat fall måste du betala påminnelsefakturan med påminnelseavgift snarast.

Vad händer om jag inte betalar Rivertys påminnelsefaktura?

Om du inte betalar påminnelsefakturan går ärendet vidare till inkasso. Inkassofakturor hanteras av företaget Gothia.

 


Länk: Mer information om betalningspåminnelse, inkasso och uppskov