Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Stjärn-nät i Villa


I ett TV-nät som är byggt som ett stjärn-nät, ansluts villans TV-konverter till en så kallad split. Splitten blir en central punkt, där flera antennkablar sprider TV-signalen vidare till flera TV-uttag. Varje TV-uttag har en egen antennkabel fram till splitten.

Har du tidigare haft TV via parabol eller Antenn på taket så har du förmodligen redan en split. Leta reda på den. Koppla bort den gamla antennen eller parabolen och dra sedan en ny koaxial-antennkabel från splitten till TV-konvertern.

För att se Värnamo Energis TV-tjänst i Villa behöver du ha en TV-konverter. Om du behöver installera TV-konvertern själv, eller om det redan finns en TV-konverter på plats i din villa, beror på vilket år din villa anslöts till fibernätet. TV-konverter finns i två olika modeller "Kombinerad Data-/TV-konverter" eller "Separat TV-konverter". TV-konverter ingår när du beställer TV-tjänst till en villa. Finns det ingen TV-konverter i din villa skickar vi en med posten som du själv sedan monterar upp på väggen bredvid ditt befintliga fiberuttag. 

Splitt, koaxial-antennkablar, TV-uttag och TV-apparater är din egendom som du själv installerar och ansvarar för. Det finns mycket som kan störa TV-signalen i en fastighet med eget TV-nät. För att säkerställa att din egen utrustning har rätt prestanda, så måste du kontrollera ditt antenn-nät. På sidan Kontrollera ditt TV-nät hittar du en checklista med kontrollpunkter som hjälper dig avgöra om ditt interna TV-nät har tillräckligt bra prestanda.